Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the theplus domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/takshahi/domains/takshahis.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/takshahi/domains/takshahis.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
פרויקטי גמר - תקש״חיז פה ושם

פרויקטי גמר

תמונה של יניב טורם

יניב טורם

הלך

פרויקט גמר בתואר השני בבצלאל, 2020 (בהנחית דוד פולונסקי וד״ר נעמי מאירי דן)
יצא לאור בהוצאת ברחש

"הלך" הוא ספר מאויר המציג מפגשים בין טקסט ואיור, בין אב ובנו ובין ״דת״ ל״דתיות״, ומציב במרכזו את השיטוט, כלומר את המצב התודעתי אשר עיקרו הוא הדרך ולא היעד, ההליכה ולא ההגעה, השאלה ולא התשובה. השיטוט החזותי נע בין השאלות — מהו איור אינטימי? מה יכולה להוליד מערכת היחסים בין טקסט עיוני, חוויה אישית ואיור פואטי? ואיזה מתח מייצר כל מערך של פריסת הטקסט והאיור בעמוד? ומאפשר לחקור, לחפש ולחתור תחת קונבנציות נרטיביות, דווקא מכיוון שהוא אינו מתיימר להגיע למסקנה החלטית או חד משמעית.
תמונה של אלון אברמי

אלון אברמי

מזכרות מלבנון

פרויקט גמר בבצלאל, 2020

ספר מאוייר המתחקה אחר הניסיון של אלון להבין מה עבר על אבא שלו במלחמת לבנון הראשונה, באמצעות החפצים איתם חזר הביתה.

הספר מתקדם בשני צירים מקבילים: סיפור המלחמה דרך עיניו של האבא, מהכניסה ללבנון ביומה הראשון, דרך הקרבות ועד פציעתו בביירות; והסיפור שלו, המתחיל בהבנה הראשונה שלו כילד קטן שאבא שלו היה במלחמה, דרך הניסיונות שלו להשלים לעצמו את הסיפור, ועד ההחלטה לפתוח הכל ולשאול – מה בעצם היה שם?

תמונה של עומר פורת

עומר פורת

נדודים

פרויקט גמר בבצלאל, 2018

ספר קומיקס קצר אשר מספר את סיפורם של סבי ואחיו. לאחר נתק של שבע שנים התאחדו סבי דיוויד ואחיו הייני במקריות יוצאת דופן במחנה העקורים במודנה שבאיטליה. שניהם עברו חוויות קשות ומחשלות האחד כחייל במלחמת העולם השנייה והשני כאסיר במחנות הריכוז והעבודה של הנאצים באירופה. לאחר הפגישה המחודשת הם יוצאים למסע חיפוש ניצולים ממשפחתם, ומגלים אחד את השני מחדש.

תמונה של רון לוין

רון לוין

95.94% שלמה

פרויקט גמר בשנקר, 2017
יצא לאור בהוצאת ברחש

רומן גרפי (כמעט) ביוגרפי המגולל את סיפור חייו של אביה של רון תוך העברת הקורא את החוויה של הפגיעה בזיכרון. פגיעה זו מתורגמת בספר למקטעי קומיקס קצרים ובלתי לינארים. הספר מתנהל בשני צירים מקבילים: טקסט אישי ומלא רגש, בגוף ראשון מנקודת מבטה כבתו, אל מול טקסט רפואי וחף מרגשות, המתאר את מצבו הקליני המורכב של אביה לאחר אירוע מוחי שעבר. הוא מאויר וכתוב ידנית בצבעי מים, עפרונות צבעוניים, יד אנושית, הומור והמון אהבה.

תמונה של מעין רוהר

מעין רוהר

מאיימת, מנומרת ולא מתנצלת

פרויקט גמר בבצלאל, 2021 (בהנחית דנה גז)

 סדרת חוברות מעוצבות העוסקות בציפיות החברתיות מנשים (כן, הן עדיין קיימות, גם ב-2022). החוברות מבוססות על שאלון אינטרנטי שהפצתי, עליו ענו 50 בחורות בגילאי 20-30 ששיתפו חוויות אישיות שקשורות לציפיות חברתיות שמצופות מהן. יחד עם הסיפורים האישיים שזורים טקסטים של זמרות, הוגות פמיניסטיות, כותבות ויוצרות; וגם צילומים מהמרחב הציבורי. יחד, החוברות יוצרות אסופה שמשקפת את ההוויה שלי, של כל הבחורות שלקחו חלק בפרויקט ושל הרבה נשים בישראל.

תמונה של שקד בשן

שקד בשן

אני רוצה את זה רומנטי

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית איל זקין)

ספר מאוייר המספק הצצה אמיתית לפחדים ולחששות של נשים צעירות סביב מיניות. הספר מבוסס על ראיונות עם נשים שונות בשנות ה-20 לחייהן. עם כל אחת מהנשים ישבה היוצרת לשיחה כנה ופתוחה, ושאלה את השאלות ״שלא שואלים״ – על מיניות, מערכות יחסים, גוף ובושה. אני רוצה את זה רומנטי.

תמונה של איתי בן-הרואה

איתי בן-הרואה

מנספליינינג

פרויקט גמר בבצלאל, 2017
יצא לאור בהוצאת ברחש

מטרתו של איתי בליקוט, חיבור ואיור יומן זה הייתה להסביר קשיים, דילמות, תסכול ובעיקר בלבול רב שהוא חווה כגבר רגיש, בעולם שעובר טלטלה בכל הנוגע ליחסי־הכוחות בין גברים לנשים – עולם המפציר בגברים להניח בצד־הדרך את פרסונת המאצ’ו הסטריאוטיפית ולהיות רגישים ועדינים, ובד בבד גורם לי לתהות לא-פעם, האמנם?

תמונה של נורית גל

נורית גל

מה שאת זה בסדר

פרויקט גמר בבצלאל, 2020 (בהנחית איל זקין)

במהלך הלימודים החבר שלי דאז נאסר למספר חודשים, ושום דבר לא הכין אותי למה שהתמודדתי איתו – מה אמור לקרות, איך זה עובד, מה עושים, מה נורמלי, מה מומלץ, ואיך אני אמורה להתמודד עם כל מה שקורה לו, ולי. בפרויקט שלי דיברתי עם 12 נשים של אסירים בעבר ובהווה, כולל אותי, על החיים שלהן בצל הכליאה. הן מדברות על זוגיות, הורות, התמודדות אישית, התמודדות מול החברה ומול המערכת, על פחדים, על חלומות ועל חיי היום-יום. ואיכשהו, יש לו גם סוף טוב.
תמונה של יובל אברמי

יובל אברמי

בני אותו הים

פרויקט גמר בבצלאל, 2019

ספר צילומים העוקב אחר מסעי לחצי-האי סיני, לפגוש שם את שרה אל-לית׳י, בת ים מקצועית ממצרים. הספר מתעד את ימי חג הפסח שבילינו ביחד, ואת השיחה בינינו שעקבה אחר סוגיות של זהות, השתחררות מציפיות חברתיות, ההיסטוריות השונות של העמים שלנו והקשר ביניהם, והתקווה לשלום במזרח התיכון (מוצע בשתי מהדורות – עברית ואנגלית).

תמונה של נעם נוי

נעם נוי

נשמתי שוכנת בגלות

פרויקט גמר בבצלאל, 2016

״נשמתי שוכנת בגלות״ מאגד אסופת טקסטים העוסקים בגלות הישראלית ומשמש כיומן מסע קולקטיבי של ישראלים החיים בחוצלארץ. הספר ערוך כקטעי טקסט בודדים המתקבצים לכדי נרטיב שלם המציג תמונה מורכבת של ההגירה הלאומית-ישראלית. הטקסטים מפגישים בין כותבים מוכרים לצד חדשים ומקבלים פרשנות ויזואלית איורית על גבי טקסטילים העוברים טרנספורמציה מאוביקט שימושי-פולחני-פולקלורי לאוביקט מעבר סמלי. הספר זכה בפרס שסטוביץ׳ לעיצוב ישראלי לשנת 2016.

תמונה של הלאל ג'בארין ואוהד חדד

הלאל ג'בארין ואוהד חדד

عربي غربي ערבי-מערבי

פרויקט גמר בבצלאל, 2015

הספר מציג שיחה בין הלאל ג'בארין ואוהד חדד, בין ערבי ליהודי, בירושלים 2015. "יצאנו למסע שבו אנחנו מדברים על הכל. על עצמנו, על המקום בו אנחנו חיים, על העתיד, על העבר, על ההווה שלנו. זה הקול שלנו ושל הדור שלנו בארץ הזו ששנינו כל כך אוהבים. אין פה שמאל ואין ימין. יש פה שני חברים." למסע הצטרפו ארבעה צלמים – נמרוד וייסלייב, נעמה נח, עומר כחלון ותומר זמורה כשכל אחד מהם מצטרף לשיחה בעזרת המצלמה.

תמונה של רוני לוית

רוני לוית

אטלס ישראל

פרויקט גמר בבצלאל, 2005

באיזה אזור בירושלים גדולים הסיכויים לשמוע קריאת מואזין? איזו קללה נפוצה יותר במשחקי כדורגל בליגת העל – "מוות לערבים" או "שיישרף לכם הכפר"? היכן נמצאים כדורי הפלאפל הגדולים בארץ והיכן הקטנים ביותר? כיצד משפיעים פיגועי ההתאבדות על ההחלטה היכן לשבת באוטובוס? אלה הן רק כמה מהשאלות שרוני לוית ענתה עליהן באטלס ישראל. 

תמונה של דניאל אונגו-לוי

דניאל אונגו-לוי

עצב הראייה

פרויקט גמר בשנקר, 2021
יצא לאור בהוצאת ספרי ניב

רומן גרפי מצחיק ומרגש המבוסס על סיפור חייה של דניאל אונגו-לוי המגולל סיפור חייה של ילדה המתמודדות עם לקות ראיה קשה שבגיל צעיר מגלה את עולם האיור. היא מתמודדת עם מוגבלות פיזית וקשיים חברתיים אך מוצאת דרכים מקוריות להתגבר על המכשולים באמצעות איור. במהלך בגרותה היא עוברת תהליך של קבלה עצמית ובעזרת עולמה העשיר בדמיון היא מוצאת את הדרך להתעמת מול פחדיה ולחיות בשלווה עם מוגבלותה.

תמונה של תמר טל-אל

תמר טל-אל

מְמְבָּה מְמְבָּבַּה מְמְ

פרויקט גמר בבצלאל, 2017

תמר נולדה חירשת. בגיל שלוש וחצי היא עברה ניתוח שתל קוכלארי. בגיל ארבע היא התחילה לשמוע ובכיתה א׳ היא ידעה רק עשרים מילים. עד היום היא חיה בשני עולמות במקביל, אחד שומע והשני לא.
הספר מעביר את החוויות והתחושות שלה דרך המילים והאיורים.
תמונה של נעה כ״ץ

נעה כ״ץ

4

פרויקט גמר בבצלאל, 2016

ספר קומיקס דוקומנטרי להט"בי המספר את סיפורם הלהט"בי של ארבע דמויות. ראיונות אישיים עם ארבעה להט"בים, אשר מספרים על גילוי עצמי, קבלה עצמית, יציאה מהארון, אהבה ראשונה, מגדר, וכו'. כ"ץ, כותבת ומאיירת הספר, מספרת על ההתאהבות הראשונה שלה. פייגי, לסבית אורתודוקסית, מספרת על איך זה לגלות שאת לסבית בסמינר. מיך, הומו, מספר על חוויותיו מהצבא ומהרצח בבר נוער. ואלה, טרנסג'נדרית ביסקסואלית, מספרת על המעבר בין המגדרים ועל שאיפותיה לעתיד כרופאה. הסיפור מתגולל בפנינו בסדרת ראיונות אישיים ומרתקים.

תמונה של יובל רז

יובל רז

PARENTS vs. AI

פרויקט בבצלאל, 2022 (בהנחית יסמין רבינוביץ' ומיכל צור)

למה אי אפשר לקנות ארטיק כל יום? איך נהיים מקובלים? האם כדאי לעשות תואר באוניברסיטה והאם כדאי להתחתן? את השאלות האלו, שלקוחות מכל שלבי החיים, יובל הפנתה להורים שלה ולבינה מלאכותית ואיגדתי לספר. השיחות היו טובות עד כדי כך שהיא החליטה להעלות שאלות שהעסיקו אותה בילדות, והבינה המלאכותית ענתה על הכול, ממש כמו הורה שיש לו את כל הידע בעולם. הספר מחולק לשאלות מהילדות ועד הבגרות המאוחרת באופן כרונולוגי ומלווה באיורים שבינה מלאכותית יצרה לשאלות הפרוייקט ע״י תוכנה שהופכת מילים לתמונה.
תמונה של נטע שלם-סוקולובסקי

נטע שלם-סוקולובסקי

אטלס הכוכבים

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית עמית טריינין)

"אטלס הכוכבים" פורש את מדע האסטרונומיה בצורה בהירה ופשוטה לכל גיל, ומאפשר להכיר את השמיים וקבוצות הכוכבים באופן מעמיק. בסופו של הספר מחכה מפת תצפית זוהרת בחושך של קבוצות הכוכבים, איתה ניתן לצאת החוצה ולהכיר את השמיים מקרוב. האיורים נעשו בטכניקת חיתוך והדבקה של ניירות צבועים.
תמונה של עומר וינר

עומר וינר

אני והתא

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית אמיתי גלעד)

"אני והתא" הינו ספר אינטראקטיבי לילדים המשלב טלפון סלולרי.
הספר לוקח את הילדים למסע בגוף האדם והתאים המרכיבים אותו.

תמונה של רוני נובה

רוני נובה

יומן מרעה

פרויקט גמר בבצלאל, 2022 (בהנחיית נעמי גייגר)

יומן מרעה היא נובלה גרפית בעברית, העוקבת אחר אישה צעירה שמצטרפת לחברתה רועת הצאן ליום עבודה בדיר. המפגש עם העזים, שגרת יומן, והיציאה אל שדות המרעה הפורחים, מובילים אותה לתובנות על עצמה, על מה שמכאיב לה, ועל העתיד. הספר שואל כיצד ניתן להתגבר על אירוע טראומתי, ומנסה לענות באמצעות התבוננות בטבע וביכולתם המופלאה של בעלי החיים להמשיך הלאה.
תמונה של דור כהן

דור כהן

ארבעים דקות מחיפה

פרויקט גמר בבצלאל, 2021 (בהנחית זאב אנגלמאייר)
יצא לאור בהוצאת ברחש

ספר קומיקס על התבגרות בגליל. צוק, חייל משוחרר טרי, מתאחד מחדש עם חבריו מהתיכון וביחד הם הולכים לחגוג בפיצריה מפוקפקת ולטייל בעיר בעיר בה גדלו. תוך כדי שיטוט במקום שלא קורה בו הרבה, עולות תחושות החמצה שמלוות את צוק ורצון שלא ברור אם יתממש לעזוב את המקום. הספר מלא בדמויות יומיומיות והתרחשויות מן המציאות הישראלית שמלוות בהומור יבש וסתמיות קסומה.

תמונה של לאה מסלו

לאה מסלו

בנסיבות משמחות

פרויקט גמר בבצלאל, 2022 (בהנחית אלון בראייר)

מי מאיתנו לא שמע או חווה על בשרו לפחות סיפור מטורף אחד מדירות שותפים? במהלך פרויקט הגמר שלה בבצלאל, לאה החליטה לאסוף את אותם הסיפורים ולהפוך אותם לספר מאויר. הגיעו לידיה סיפורים הזויים, מגעילים ומצחיקים – שאי אפשר להפסיק לקרוא ושממש כיף לשתף ולחלוק עם הסובבים. את הסיפורים היא חילקה לפרקים שונים לפי נושאים: ניקיון, שיתופיות, אורחים לא רצויים ועוד. כל סיפור מאויר בטכניקת נגזרות נייר.

תמונה של בלה פוטשבוצקי

בלה פוטשבוצקי

גינה להשכיר

פרויקט גמר בשנקר, 2020
יצא לאור בהוצאת מודן

מדריך ידידותי למשתמש, שילווה אתכם בכל שלב ובכל שאלה: אילו צמחים יתאימו לתנאים אצלכם בבית? אילו כלי קיבול יתאימו להם? איך מתגברים על מזיקים? והשאלה שכולם מתקשים בה כמה להשקות? בעזרת מספר כללי אצבע פשוטים והיכרות עם מגוון של צמחייה המתאימה לגידול בבית, תוכלו להפוך את המרחב הפרטי שלכם גם אם הוא רק חלון או פינת עבודה לירוק יותר.

תמונה של נאוה גיאת

נאוה גיאת

אותיות חיות

פרויקט גמר במכללה האקדמית הדסה

במשחק ובספר תוכלו למצוא את עשרים ושתיים האותיות מעוצבות בצורת חיות. לכל אות מעוצבת מוצמדת תמונה של החיה. הקישור בין דמותה וצורתה של החיה לצורת האות מעודד את זכירת הצליל והצורה של האות, וכך מקדם לימוד חווייתי ומהנה של אותיות השפה העברית, לצד היכרות עם מגוון רחב של חיות.

תמונה של יניב טורם

יניב טורם

הלך

פרויקט גמר בתואר השני בבצלאל, 2020 (בהנחית דוד פולונסקי וד״ר נעמי מאירי דן)
יצא לאור בהוצאת ברחש

"הלך" הוא ספר מאויר המציג מפגשים בין טקסט ואיור, בין אב ובנו ובין ״דת״ ל״דתיות״, ומציב במרכזו את השיטוט, כלומר את המצב התודעתי אשר עיקרו הוא הדרך ולא היעד, ההליכה ולא ההגעה, השאלה ולא התשובה. השיטוט החזותי נע בין השאלות — מהו איור אינטימי? מה יכולה להוליד מערכת היחסים בין טקסט עיוני, חוויה אישית ואיור פואטי? ואיזה מתח מייצר כל מערך של פריסת הטקסט והאיור בעמוד? ומאפשר לחקור, לחפש ולחתור תחת קונבנציות נרטיביות, דווקא מכיוון שהוא אינו מתיימר להגיע למסקנה החלטית או חד משמעית.
תמונה של אלון אברמי

אלון אברמי

מזכרות מלבנון

פרויקט גמר בבצלאל, 2020

ספר מאוייר המתחקה אחר הניסיון של אלון להבין מה עבר על אבא שלו במלחמת לבנון הראשונה, באמצעות החפצים איתם חזר הביתה.

הספר מתקדם בשני צירים מקבילים: סיפור המלחמה דרך עיניו של האבא, מהכניסה ללבנון ביומה הראשון, דרך הקרבות ועד פציעתו בביירות; והסיפור שלו, המתחיל בהבנה הראשונה שלו כילד קטן שאבא שלו היה במלחמה, דרך הניסיונות שלו להשלים לעצמו את הסיפור, ועד ההחלטה לפתוח הכל ולשאול – מה בעצם היה שם?

תמונה של עומר פורת

עומר פורת

נדודים

פרויקט גמר בבצלאל, 2018

ספר קומיקס קצר אשר מספר את סיפורם של סבי ואחיו. לאחר נתק של שבע שנים התאחדו סבי דיוויד ואחיו הייני במקריות יוצאת דופן במחנה העקורים במודנה שבאיטליה. שניהם עברו חוויות קשות ומחשלות האחד כחייל במלחמת העולם השנייה והשני כאסיר במחנות הריכוז והעבודה של הנאצים באירופה. לאחר הפגישה המחודשת הם יוצאים למסע חיפוש ניצולים ממשפחתם, ומגלים אחד את השני מחדש.

תמונה של רון לוין

רון לוין

95.94% שלמה

פרויקט גמר בשנקר, 2017
יצא לאור בהוצאת ברחש

רומן גרפי (כמעט) ביוגרפי המגולל את סיפור חייו של אביה של רון תוך העברת הקורא את החוויה של הפגיעה בזיכרון. פגיעה זו מתורגמת בספר למקטעי קומיקס קצרים ובלתי לינארים. הספר מתנהל בשני צירים מקבילים: טקסט אישי ומלא רגש, בגוף ראשון מנקודת מבטה כבתו, אל מול טקסט רפואי וחף מרגשות, המתאר את מצבו הקליני המורכב של אביה לאחר אירוע מוחי שעבר. הוא מאויר וכתוב ידנית בצבעי מים, עפרונות צבעוניים, יד אנושית, הומור והמון אהבה.

תמונה של מעין רוהר

מעין רוהר

מאיימת, מנומרת ולא מתנצלת

פרויקט גמר בבצלאל, 2021 (בהנחית דנה גז)

 סדרת חוברות מעוצבות העוסקות בציפיות החברתיות מנשים (כן, הן עדיין קיימות, גם ב-2022). החוברות מבוססות על שאלון אינטרנטי שהפצתי, עליו ענו 50 בחורות בגילאי 20-30 ששיתפו חוויות אישיות שקשורות לציפיות חברתיות שמצופות מהן. יחד עם הסיפורים האישיים שזורים טקסטים של זמרות, הוגות פמיניסטיות, כותבות ויוצרות; וגם צילומים מהמרחב הציבורי. יחד, החוברות יוצרות אסופה שמשקפת את ההוויה שלי, של כל הבחורות שלקחו חלק בפרויקט ושל הרבה נשים בישראל.

תמונה של שקד בשן

שקד בשן

אני רוצה את זה רומנטי

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית איל זקין)

ספר מאוייר המספק הצצה אמיתית לפחדים ולחששות של נשים צעירות סביב מיניות. הספר מבוסס על ראיונות עם נשים שונות בשנות ה-20 לחייהן. עם כל אחת מהנשים ישבה היוצרת לשיחה כנה ופתוחה, ושאלה את השאלות ״שלא שואלים״ – על מיניות, מערכות יחסים, גוף ובושה. אני רוצה את זה רומנטי.

תמונה של איתי בן-הרואה

איתי בן-הרואה

מנספליינינג

פרויקט גמר בבצלאל, 2017
יצא לאור בהוצאת ברחש

מטרתו של איתי בליקוט, חיבור ואיור יומן זה הייתה להסביר קשיים, דילמות, תסכול ובעיקר בלבול רב שהוא חווה כגבר רגיש, בעולם שעובר טלטלה בכל הנוגע ליחסי־הכוחות בין גברים לנשים – עולם המפציר בגברים להניח בצד־הדרך את פרסונת המאצ’ו הסטריאוטיפית ולהיות רגישים ועדינים, ובד בבד גורם לי לתהות לא-פעם, האמנם?

תמונה של נורית גל

נורית גל

מה שאת זה בסדר

פרויקט גמר בבצלאל, 2020 (בהנחית איל זקין)

במהלך הלימודים החבר שלי דאז נאסר למספר חודשים, ושום דבר לא הכין אותי למה שהתמודדתי איתו – מה אמור לקרות, איך זה עובד, מה עושים, מה נורמלי, מה מומלץ, ואיך אני אמורה להתמודד עם כל מה שקורה לו, ולי. בפרויקט שלי דיברתי עם 12 נשים של אסירים בעבר ובהווה, כולל אותי, על החיים שלהן בצל הכליאה. הן מדברות על זוגיות, הורות, התמודדות אישית, התמודדות מול החברה ומול המערכת, על פחדים, על חלומות ועל חיי היום-יום. ואיכשהו, יש לו גם סוף טוב.
תמונה של יובל אברמי

יובל אברמי

בני אותו הים

פרויקט גמר בבצלאל, 2019

ספר צילומים העוקב אחר מסעי לחצי-האי סיני, לפגוש שם את שרה אל-לית׳י, בת ים מקצועית ממצרים. הספר מתעד את ימי חג הפסח שבילינו ביחד, ואת השיחה בינינו שעקבה אחר סוגיות של זהות, השתחררות מציפיות חברתיות, ההיסטוריות השונות של העמים שלנו והקשר ביניהם, והתקווה לשלום במזרח התיכון (מוצע בשתי מהדורות – עברית ואנגלית).

תמונה של נעם נוי

נעם נוי

נשמתי שוכנת בגלות

פרויקט גמר בבצלאל, 2016

״נשמתי שוכנת בגלות״ מאגד אסופת טקסטים העוסקים בגלות הישראלית ומשמש כיומן מסע קולקטיבי של ישראלים החיים בחוצלארץ. הספר ערוך כקטעי טקסט בודדים המתקבצים לכדי נרטיב שלם המציג תמונה מורכבת של ההגירה הלאומית-ישראלית. הטקסטים מפגישים בין כותבים מוכרים לצד חדשים ומקבלים פרשנות ויזואלית איורית על גבי טקסטילים העוברים טרנספורמציה מאוביקט שימושי-פולחני-פולקלורי לאוביקט מעבר סמלי. הספר זכה בפרס שסטוביץ׳ לעיצוב ישראלי לשנת 2016.

תמונה של הלאל ג'בארין ואוהד חדד

הלאל ג'בארין ואוהד חדד

عربي غربي ערבי-מערבי

פרויקט גמר בבצלאל, 2015

הספר מציג שיחה בין הלאל ג'בארין ואוהד חדד, בין ערבי ליהודי, בירושלים 2015. "יצאנו למסע שבו אנחנו מדברים על הכל. על עצמנו, על המקום בו אנחנו חיים, על העתיד, על העבר, על ההווה שלנו. זה הקול שלנו ושל הדור שלנו בארץ הזו ששנינו כל כך אוהבים. אין פה שמאל ואין ימין. יש פה שני חברים." למסע הצטרפו ארבעה צלמים – נמרוד וייסלייב, נעמה נח, עומר כחלון ותומר זמורה כשכל אחד מהם מצטרף לשיחה בעזרת המצלמה.

תמונה של רוני לוית

רוני לוית

אטלס ישראל

פרויקט גמר בבצלאל, 2005

באיזה אזור בירושלים גדולים הסיכויים לשמוע קריאת מואזין? איזו קללה נפוצה יותר במשחקי כדורגל בליגת העל – "מוות לערבים" או "שיישרף לכם הכפר"? היכן נמצאים כדורי הפלאפל הגדולים בארץ והיכן הקטנים ביותר? כיצד משפיעים פיגועי ההתאבדות על ההחלטה היכן לשבת באוטובוס? אלה הן רק כמה מהשאלות שרוני לוית ענתה עליהן באטלס ישראל. 

תמונה של דניאל אונגו-לוי

דניאל אונגו-לוי

עצב הראייה

פרויקט גמר בשנקר, 2021
יצא לאור בהוצאת ספרי ניב

רומן גרפי מצחיק ומרגש המבוסס על סיפור חייה של דניאל אונגו-לוי המגולל סיפור חייה של ילדה המתמודדות עם לקות ראיה קשה שבגיל צעיר מגלה את עולם האיור. היא מתמודדת עם מוגבלות פיזית וקשיים חברתיים אך מוצאת דרכים מקוריות להתגבר על המכשולים באמצעות איור. במהלך בגרותה היא עוברת תהליך של קבלה עצמית ובעזרת עולמה העשיר בדמיון היא מוצאת את הדרך להתעמת מול פחדיה ולחיות בשלווה עם מוגבלותה.

תמונה של תמר טל-אל

תמר טל-אל

מְמְבָּה מְמְבָּבַּה מְמְ

פרויקט גמר בבצלאל, 2017

תמר נולדה חירשת. בגיל שלוש וחצי היא עברה ניתוח שתל קוכלארי. בגיל ארבע היא התחילה לשמוע ובכיתה א׳ היא ידעה רק עשרים מילים. עד היום היא חיה בשני עולמות במקביל, אחד שומע והשני לא.
הספר מעביר את החוויות והתחושות שלה דרך המילים והאיורים.
תמונה של נעה כ״ץ

נעה כ״ץ

4

פרויקט גמר בבצלאל, 2016

ספר קומיקס דוקומנטרי להט"בי המספר את סיפורם הלהט"בי של ארבע דמויות. ראיונות אישיים עם ארבעה להט"בים, אשר מספרים על גילוי עצמי, קבלה עצמית, יציאה מהארון, אהבה ראשונה, מגדר, וכו'. כ"ץ, כותבת ומאיירת הספר, מספרת על ההתאהבות הראשונה שלה. פייגי, לסבית אורתודוקסית, מספרת על איך זה לגלות שאת לסבית בסמינר. מיך, הומו, מספר על חוויותיו מהצבא ומהרצח בבר נוער. ואלה, טרנסג'נדרית ביסקסואלית, מספרת על המעבר בין המגדרים ועל שאיפותיה לעתיד כרופאה. הסיפור מתגולל בפנינו בסדרת ראיונות אישיים ומרתקים.

תמונה של יובל רז

יובל רז

PARENTS vs. AI

פרויקט בבצלאל, 2022 (בהנחית יסמין רבינוביץ' ומיכל צור)

למה אי אפשר לקנות ארטיק כל יום? איך נהיים מקובלים? האם כדאי לעשות תואר באוניברסיטה והאם כדאי להתחתן? את השאלות האלו, שלקוחות מכל שלבי החיים, יובל הפנתה להורים שלה ולבינה מלאכותית ואיגדתי לספר. השיחות היו טובות עד כדי כך שהיא החליטה להעלות שאלות שהעסיקו אותה בילדות, והבינה המלאכותית ענתה על הכול, ממש כמו הורה שיש לו את כל הידע בעולם. הספר מחולק לשאלות מהילדות ועד הבגרות המאוחרת באופן כרונולוגי ומלווה באיורים שבינה מלאכותית יצרה לשאלות הפרוייקט ע״י תוכנה שהופכת מילים לתמונה.
תמונה של נטע שלם-סוקולובסקי

נטע שלם-סוקולובסקי

אטלס הכוכבים

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית עמית טריינין)

"אטלס הכוכבים" פורש את מדע האסטרונומיה בצורה בהירה ופשוטה לכל גיל, ומאפשר להכיר את השמיים וקבוצות הכוכבים באופן מעמיק. בסופו של הספר מחכה מפת תצפית זוהרת בחושך של קבוצות הכוכבים, איתה ניתן לצאת החוצה ולהכיר את השמיים מקרוב. האיורים נעשו בטכניקת חיתוך והדבקה של ניירות צבועים.
תמונה של עומר וינר

עומר וינר

אני והתא

פרויקט גמר בבצלאל, 2019 (בהנחית אמיתי גלעד)

"אני והתא" הינו ספר אינטראקטיבי לילדים המשלב טלפון סלולרי.
הספר לוקח את הילדים למסע בגוף האדם והתאים המרכיבים אותו.

תמונה של רוני נובה

רוני נובה

יומן מרעה

פרויקט גמר בבצלאל, 2022 (בהנחיית נעמי גייגר)

יומן מרעה היא נובלה גרפית בעברית, העוקבת אחר אישה צעירה שמצטרפת לחברתה רועת הצאן ליום עבודה בדיר. המפגש עם העזים, שגרת יומן, והיציאה אל שדות המרעה הפורחים, מובילים אותה לתובנות על עצמה, על מה שמכאיב לה, ועל העתיד. הספר שואל כיצד ניתן להתגבר על אירוע טראומתי, ומנסה לענות באמצעות התבוננות בטבע וביכולתם המופלאה של בעלי החיים להמשיך הלאה.
תמונה של דור כהן

דור כהן

ארבעים דקות מחיפה

פרויקט גמר בבצלאל, 2021 (בהנחית זאב אנגלמאייר)
יצא לאור בהוצאת ברחש

ספר קומיקס על התבגרות בגליל. צוק, חייל משוחרר טרי, מתאחד מחדש עם חבריו מהתיכון וביחד הם הולכים לחגוג בפיצריה מפוקפקת ולטייל בעיר בעיר בה גדלו. תוך כדי שיטוט במקום שלא קורה בו הרבה, עולות תחושות החמצה שמלוות את צוק ורצון שלא ברור אם יתממש לעזוב את המקום. הספר מלא בדמויות יומיומיות והתרחשויות מן המציאות הישראלית שמלוות בהומור יבש וסתמיות קסומה.

תמונה של לאה מסלו

לאה מסלו

בנסיבות משמחות

פרויקט גמר בבצלאל, 2022 (בהנחית אלון בראייר)

מי מאיתנו לא שמע או חווה על בשרו לפחות סיפור מטורף אחד מדירות שותפים? במהלך פרויקט הגמר שלה בבצלאל, לאה החליטה לאסוף את אותם הסיפורים ולהפוך אותם לספר מאויר. הגיעו לידיה סיפורים הזויים, מגעילים ומצחיקים – שאי אפשר להפסיק לקרוא ושממש כיף לשתף ולחלוק עם הסובבים. את הסיפורים היא חילקה לפרקים שונים לפי נושאים: ניקיון, שיתופיות, אורחים לא רצויים ועוד. כל סיפור מאויר בטכניקת נגזרות נייר.

תמונה של בלה פוטשבוצקי

בלה פוטשבוצקי

גינה להשכיר

פרויקט גמר בשנקר, 2020
יצא לאור בהוצאת מודן

מדריך ידידותי למשתמש, שילווה אתכם בכל שלב ובכל שאלה: אילו צמחים יתאימו לתנאים אצלכם בבית? אילו כלי קיבול יתאימו להם? איך מתגברים על מזיקים? והשאלה שכולם מתקשים בה כמה להשקות? בעזרת מספר כללי אצבע פשוטים והיכרות עם מגוון של צמחייה המתאימה לגידול בבית, תוכלו להפוך את המרחב הפרטי שלכם גם אם הוא רק חלון או פינת עבודה לירוק יותר.

תמונה של נאוה גיאת

נאוה גיאת

אותיות חיות

פרויקט גמר במכללה האקדמית הדסה

במשחק ובספר תוכלו למצוא את עשרים ושתיים האותיות מעוצבות בצורת חיות. לכל אות מעוצבת מוצמדת תמונה של החיה. הקישור בין דמותה וצורתה של החיה לצורת האות מעודד את זכירת הצליל והצורה של האות, וכך מקדם לימוד חווייתי ומהנה של אותיות השפה העברית, לצד היכרות עם מגוון רחב של חיות.